Biografie

Născută în Ploiești, jud. Prahova la 11 iulie 1981, mi-am petrecut copilăria într-un mic orașel lângă Ploiești și la bunicii din comuna Șoimari, jud. Prahova. Am absolvit liceul Economic din stațiunea Călimănești, jud. Vâlcea, clasa de turism, iar la vârsta de 17 ani am început să-mi notez gândurile într-un jurnal. Tot cam pe atunci am creionat și primele mele versuri.

Între anii 2000-2005 am locuit în Londra, unde am lucrat și am studiat limba engleză, întrerupând pentru o bună bucată de timp contactul cu chemarea mea și dedicându-mă altor scopuri.
Odată întoarsă în țară am decis să reiau studiile, iar în anul 2011 am susținut examenul de licența la facultatea de Litere din cadrul Universității Spiru Haret, București, specializarea romană- engleză.

2012 este anul trezirii mele ca să zic așa… Datorită schimbărilor care au avut loc în viața mea în urma acestei treziri, am simțit nevoia să mă exprim… să aștern undeva tot procesul prin care treceam, așa că am reîceput să îmi notez periodic trăirile , ajungând treptat să creionez tot felul de texte, teorii și articole pe diverse teme…

Între anii 2012-2014 am condus activitatea unei agenții de turism în orașul natal și datorită acestui lucru am avut șansa să călătoresc mai mult, lucru care a fost extrem de util pentru creațiile mele ulterioare.

Tot prin 2014 mi-a trecut prin cap pentru prima oară să fac publice scrierile mele. Simțeam că ar trebui să comprim ideile cumva, simțeam că pot spune aceleași lucruri în mai puține cuvinte, fără ca mesajul transmis să aibă de suferit… și așa au luat naștere primele poezii…

Din Martie 2015 m-am mutat în București și am hotărât să mă dedic cu totul pasiunii pentru scris. La data de 10 Octombrie am lansat blogul și în aceeași perioada am început să particip la seri de poezie, (“slam performance” și “open mic” ) unde îmi recitam creațiile în fața unui public restrâns.

În paralel, urmam cursurile școlii de actorie la Teatrul de Artă București și lucram voluntar la redacția revistei online Art Out, pentru care scriam articole și luam interviuri. M-am implicat totodată în organizarea Galelor ArtOut 2016 și 2017, în 2017 fiind chiar prezentatoarea galei în Aula Magna a Facultății de Drept în fața unui public de peste 400 de persoane.

În urma cursurilor de actorie, am jucat în două piese de teatru, pe scena Teatrului de Arta București și datorită acestor noi deprinderi am prins curaj să trec la un alt nivel în ceea ce privește prezentarea creațiilor mele în fața publicului. Așadar, din anul 2016 am început să fac filmulețe video recitând poeziile și distribuindu-le în mediul online prin intermediul unei pagini de facebook și al unui canal de you tube.

Treptat, între anii 2016-2018 se poate observa o tranziție de la poezia de dragoste cu conotații spirituale către poezia motivațională.

Anul 2018 a început în forță pentru mine, câteva dintre filmulețele în care îmi recit creațiile, au devenit virale pe internet, două dintre ele având peste 2,5 milioane de vizualizări fiecare. Oamenii rezonează în număr din ce în ce mai mare cu ceea ce scriu, iar pagina mea de facebook a devenit destul de populară, fiind în prezent urmărită de peste 100 de mii de persoane. Această popularitate mi-a adus invitații pe la diverse posturi de televiziune unde am acordat interviuri și am recitat poeziile în direct.

 Anul 2019 a debutat cu lansarea acestui site web, georgianadanila.com, iar în luna Mai au fost lansate la Casa Titulescu și primele două volume de poezie, „Nu mai…” și „Ieri Azi, Mâine” la Editura Neverland. In luna Noiembrie la Casa Caragiale am sustinut primul recital/spectacol sub numele „Terapie prin poezie” iar momentan simt că am încă foarte multe de spus…simt că mă îndrept către o direcție cu totul nouă atât ca scriitor cât și ca actor și ard de nerăbdare să văd unde mă poartă cursul vieții în continuare.