Masculinizarea femeii…

Sunt femeie!
    Asistam  de un secol incoace la fenomenul de masculinizare a femeii. Multe femei devin “barbati” inca din adolescenta, dar apogeul se atinge in special la maturitate, dupa casatorie…
Dupa parerea mea, motivul acestui fenomen este faptul ca a fost inteleasa gresit toata povestea cu egalitatea in drepturi. Separarea intre barbati si femei a inceput odata cu religia si politica. Femeia era vazuta drept robot de bucatarie sau vehicul de inmultire a rasei umane. Satula de sclavie femeia s-a razvratit, n-a mai vrut sa indure umilinta si atunci a demonstrat prin toate mijlocele ca este capabila sa faca si ea tot ce face un barbat.
 O eroare grosolana, zic eu, si de o parte, si de alta. Femeia nu trebuia vazuta drept fiinta inferioara de la inceput, ca sa nu fie nevoita mai apoi sa isi urle nemultumirea si sa se ajunga aici.
 Normal ca suntem egali in drepturi, doar suntem fiinte umane cu totii!
Nu exista treburi de femeie si treburi de barbat! Este suficient sa aruncam doar o privire catre o femeie si apoi catre un barbat, ca sa vedem diferenta dintre ei si sa vedem clar pentru ce este „dotat” fiecare dintre ei…
O femeie, are soldurile mai late si un corp melodios, are sani proeminenti, fundul mai ridicat si de obicei mai mare, are pielea fina,  genele mai lungivocea mai subtire si in general un mers mai leganat…

 

Femeia plange mai des, simte mediul inconjurator mai profund, are o gandire foarte complexa si este grijulie cu cei din jur. Pentru a se simti femeie are nevoie sa petreaca din cand in cand timp singura, doar cu ea insasi, sa se admire goala in oglinda, sa faca o baie in cada in timp ce asculta muzica si savureaza un pahar cu vin. Are nevoie sa fie scoasa in lume si admirata, sa poarte rochii, fuste, bijuterii, pantofi cu toc si o lenjerie intima sexy, dar practica.  Are nevoie sa danseze, sa i se sopteasca frecvent ca este frumoasa si iubita. Femeia are nevoie sa fie luata in brate si invartita, adorata, mangaiata, protejata si rasfatata.
Pentru armonie in cuplu, ambii parteneri trebuie sa se implice constant si in mod egal. Si ma refer aici la tot ce tine de viata de cuplu: bucatarie, copii, venituri, calatorii, distractie, economii etc.
Doar ca femeia trebuie sa isi pastreze gingasia, iar barbatul virilitatea…
O femeie nu are cum sa faca totul in casa, sa faca  piata, sa stea cu copiii, sa aiba si un serviciu, iar apoi sa mai reuseasca sa fie femeie, adica feminina, sensibila, dulce…. Daca ea rezolva problemele cotidiene, munceste cot la cot cu un barbat, se implica in afaceri, schimba becurile prin casa, cara de sacose, curata masina de zapada etc., cand sa mai aiba timp de ea?
Si fiindca femeile s-au masculinizat, automat barbatii s-au vazut nevoiti sa se efemineze, n-au mai avut de cine sa aiba grija, pe cine sa protejeze, pentru cine sa faca gesturi tandre, cui sa ii aduca flori, cui sa ii faca un masaj la picioare…
Prin urmare, barbatii au inceput sa petreaca mai mult timp in oglinda, sa mearga la shopping mai des, sa pretinda sa fie mangaiati si adorati de catre femeia devenita acum barbat….
Un barbat are corpul acoperit cu mai mult par, vocea mai groasa, mersul mai hotarat. De obicei  are o gandire rationala, mai multa forta fizica si un simt al teritoriului bine dezvoltat…
Barbatul pentru a se simti barbat are nevoie sa dovedeasca de ce este in stare, are nevoie sa fie apreciat pentru ceea ce face si sa fie lasat sa isi demonstreze barbatia atat in societate, cat si in pat.
Eu zic ca e timpul sa lasam barbatii sa fie barbati, dragilor, iar noi sa fim cele pentru care traiesc barbatii, adica sa fim femei!

 

 

4 thoughts on “Masculinizarea femeii…

  1. Unknown says:

    Foarte frumos articol si tintit spre adevar. Sa speram intr-o lume in care barbatii sa fie barbati iar femeile femei, si de ce nu sa contribuim la construirea acestei lumi, fiecare traindu-si in mod autentic sexualitatea. Barbatul sa fie barbat pana la capat iar femeia sa ramana femeie pana la capat. Asa este natural si frumos sa fie.

  2. a real person, not a victim like you! says:

    Daca tu esti inapta si preocupata de a fi apreciata constant pentru aparenta ta fizica, ca orice om superficial si fara stima de sine, asta nu inseamna ca toate femeile trezite si capabile sa se coboare la nivelul tau. Tu vezi-ti de tocurile ca iti strica spatele si machiajul care iti sufoca fata. Si noi, oamenii autentici, purtatoare de vagin, o sa ne respectam natura adevarata si o sa fim salbatice sau gingase sau rationale, sau emotionale sau brutale atunci cand simtim cu spiritul. Pentru ca fi autentic e mai important decat a te mintii singura ca trebuie sa fii feminina sau alte mizerii sexiste de genul. Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *