Despre Yoga…

 

       
 
Povesteam în articolul intitulat „Despre evoluția spirituală ,“cum m-au purtat pe mine căutările către yoga. Cumva am luat-o în sens invers, dacă vreți, deoarece practica Yoga este poate, cea mai populară cale pe care o aleg cei care vor să se afle, să ajungă la sinele lor divin. Eu însă, am plecat în călătoria aceasta în urma carților lui Eckhart Tolle, prin 2012, iar la yoga am ajuns abia în toamna anului trecut.
 Curiozitatea pentru yoga ardea mocnit în mine de ceva vreme, însa de câte ori încercam să caut pe google și să aflu mai multe, de fiecare dată îmi prindeam urechile într-o mare de tehnici și denumiri, care de care mai ciudate și în cele din urmă renunțam. Dar cum universul găsește mereu o cale să îți dea ceea ce îți doresti, sub cele mai miraculoase forme, anul trecut în luna Octombrie, am dat peste un anunț pe facebook, care spunea că la o distanță de cinci minute de mers pe jos de la mine de acasă, începe un curs nou de hatha- yoga pentru începători. Mi-am zis atunci zâmbind:
 Dacă nu m-am dus eu către ea, către yoga , iată că a venit ea către mine!
Nu doar că era atât de aproape, dar mai era și curs pentru începători și culmea, era și gratis pentru primele două ședințe, deci nu aveam absolut niciun motiv să nu merg.
Asa că am ajuns la prima ședință de yoga, ușor timidă, dar fără așteptări, iar acolo am întâlnit și alți curioși ca mine. Am fost plăcut surprinsă de cel care avea să îmi fie instructor,  fiindcă de la prima sedința m-am simțit binevenită. Andrei a vorbit pe înțelesul tuturor, explicându-ne cu răbdare și pe îndelete ce este yoga și cu ce se mănâncă. De atunci el iși alocă de fiecare dată câteva minute în cadrul cursului, să vorbească despre yoga, dar și să raspundă la eventualele întrebări venite de la cursanți. Este minunat să vezi un om care se dăruiește cu drag și care iubește ceea ce face.
O sesiune de yoga durează de obicei 2 ore aici unde merg eu și este împărțită în 4 părți, partea fizică, în care încălzim corpul și ne așezăm în diverse posturi (asane), care la început par greu de realizat, dar în timp devin usoare, partea de teorie, în care învățăm despre beneficiile posturilor, iar apoi urmează meditația și la final relaxarea.
       As vrea sa menționez, că yoga nu este nicidecum o tehnică de fitness sau gimnastică, așa cum mulți au tendința să creadă… Yoga înseamnă mult mai mult de atât, este o cale de cunoaștere spirituală, un mod de a trăi, care are ca scop uniunea cu divinul. Unul dintre marile beneficii ale practicării yoga, este că te ajută sa iți muți atenția din minte, în corp și ajungi în felul acesta să oprești vorbăria continuă din capul tău, care te ține prins într-o lume iluzorie.
  Odată ce ai învățat să fii conștient în corpul tău, te poți conecta oricând prin meditație la sursa de energie divină și poți trăi niște stări absolut superbe. Când yoga devine parte intergrantă din activitatea ta săptămânală, calitatea vieții tale se îmbunătățește vizibil, îți schimbi considerabil stilul de a mânca, de a te odihni, postura corpului, iar anumite boli și afecțiuni dispar cu desăvârșire, ajungi să te bucuri mai mult de lucrurile cu adevărat importante și inveți să trăiești în prezent.
Așadar, pentru aceia dintre voi care simt o atracție inexplicabilă către ceea ce înseamnă yoga sau sunt pur și simplu curioși, recomand cu mare căldură sala de yoga unde merg eu. Las mai jos link-uri cu detalii despre acest loc minunat și vă urez descoperire plăcută!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *