Despre bani…

 
Despre bani…
 
 
 
 
 
          Ce se intîmplă cănd nu mai ai bani sau mă rog, când alegi să treci de la o situație financiară bună la una mai puțin bună?
 
         Păi se întâmplă numai lucruri bune.
 Îți dai seama de multe chestii… au loc transfomări profunde la nivel de valori existențiale individuale și la nivel de viziune.
Pentru început are loc o revoluție în stilul tău de viață…
Manânci altfel, adică mai puțin și mai calculat. Dacă nu ai bani, frigiderul e mai mult gol, așa că neavând de unde să alegi începi să tai cu drag o roșie și o felie de brânză pe care le savurezi conștient de acum. Devii mult mai atent ce și cât dai corpului tău și uite așa scoți ușor, ușor din alimentație carnea și te orientezi mai mult spre legume-fructe. Să fim serioși, carnea încă este mai scumpă decât morcovii și castraveții. Și încă un beneficiu, mai tai din porție, în loc de 2 feluri la prânz, o ciorbiță este tot ce ai nevoie to keep you going”.
         Apoi, nu mai bei cafea, nu mai fumezi și te lași și de alcool, fiindcă realizezi că viciile sunt costisitoare.
E un paradox, viicile nu doar iți fac mult rău ci te și costă mult. Iar ca să caștigi banii necesari pentru a cumpăra acele lucruri care iți fac rău, trebuie să muncești pe brânci facând ceva ce probabil nu iți place și prin urmare nu-ti face nici bine. Nu-ți mai ramâne astfel timp să fii creativ sau să faci ceea ce iți place, singura plăcere ramânând cafeaua și țigara. Cafea care, iti ridică tensiunea și aparent te menține treaz ca să poți să fii apt de muncă alte 8-10 ore, iar țigara care te calmează ca să faci fața stresului de la muncă….(ha! ha! ha!) Nu-i așa că-i de râsul, plânsul tot cercul ăsta vicios?
 
Așadar, cu o alimentație mai sănătoasă și fără vicii, începi sa arăți mai bine.
 
         Nu ai bani mulți, nu-ți permiți să ai mașină. La pas însă, descoperi lumea, descoperi străzile, clădirile și oamenii. Simți cum iți bate vântul în păr, simți mirosul de covrigi, simți picăturile de ploaie pe piele și uite așa începi să te conectezi la tine și la lumea din jur,  pe care inainte o vedeai din spatele unui geam. Dă-mi voie sa iți spun că ce se vede din mașină, n-are nici o legătura cu ce se întâmplă când o iei la pas. Dacă totuși te grăbești, transportul în comun nu e chiar atât de îngrozitor, la urma urmei stai înghesuit tot între oameni, iar oamenii sunt atât de frumoși pe cât ești și tu în interior…
Întâlneşti necunoscuți în autobuz care iți devin prieteni, afli o grămadă de lucruri interesante și descoperi magazine cu produse mult mai ieftine decât ce știai tu, fix aceleași produse, reține!
Mergi mult pe jos, urci și cobori scări la metrou, faci multă mișcare și odată cu asta menți corpul sănătos. Practic, dacă nu ai bani, ajungi la un stil de viață mai sănătos, ceea ce înseamnă că ajungi să ai corpul pe care ți l-ai dorit dintotdeauna.  :)))
 
         În lipsa banilor, esti nevoit să te muți într-o casă mai mică. Impozitul sau chiria scade la jumătate, la fel scad și facturile. Ești înconjurat de lucruri mai puține, ceea ce înseamnă că faci curațenie mai repede.
Hainele de acum 3-4 ani combinate creativ pot deveni ținute minunate, în trend chiar, iar cu ocazia asta ajungi sa iți definești bine stilul vestimentar fiindcă nu mai ai o paleta largă din care să alegi, adică nu mai stai ore întregi să probezi fără să te poți hotărâ. Și acum fie vorba între noi, pe un corp frumos și sănătos orice haină pică mai bine, nu?
 
       Când nu ai bani, redescoperi plăceri care nu costă. Cum ar fi o baie fierbinte la tine în cadă, cu sare de mare și multă spumă, la lumina lumânărilor. Un masaj cu puțin ulei de măsline, pe care ți-l oferi singur înainte de baie…
Poti să împrumuți carți de la prieteni și să citești… Descoperi meditația și probabil redescoperi dansul în fața oglizii sau plimbările lungi prin parc. Asculți mai multă muzică, vezi mai multe filme… Știi ce zic?
Bani mai puțini, timp mai mult petrecut cu tine… Iar de aici și iubire de sine!
 
      Poti să ieși în oraș și să te distrezi și fără bani sau mă rog, cu prețul unui ceai (cafea și alcool oricum nu mai bei) . Sunt o grămadă de evenimente cu intrare gratuită, trebuie doar să cauți puțin. Poți merge la o seara de poezie, o competiție amuzantă de stand-up comedy sau la un concert de saxofon… Poți găsi oameni creativi cu care să împarți aceleași pasiuni și cu care să petreci momente minunate pe o pătura într-un parc.
 
Nu zic că banii nu sunt importanți sau că ar trebui să-i respingi, nici vorbă, banii au rostul lor, sunt o energie de care încă avem nevoie ca să funcționăm în societatea actuală, însă, momentul în care se pierde conexiunea cu tine insuți din cauza lor, este şi momentul în care trebuie să te oprești, să recalculezi și să redescoperi ce este cu adevărat esențial pentru tine.
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *